Nieuwe Scania G410

Zaterdag 8 oktober werd bij P&M Jansen in Rotterdam een gloednieuwe Scania G410 in gebruik genomen. De trekker is in de bekende ‘oude Dijco’ kleuren gezet. Tijdloze opvallende kleuren die herinneren aan de gloriedagen van Van Dijk Delft.

Grondlegger en oud directeur van de firma Jansen, Peet Jansen heeft voordat hij zijn eigen bedrijf begon met zoon Marco Jansen jarenlang voor Dijco gereden. Zowel als in loondienst als eigen baas. De auto’s van Dijco zijn vandaag de dag wit met groen, maar de oude bedrijfskleuren blijven favoriet bij de familie Jansen. Tegenwoordig runnen zoons Marco, Dennis en Jeffrey Jansen het bedrijf P.&M. Jansen. Als transporteur van groenten en fruit op voornamelijk de veiling Barendrecht. Met inmiddels 11 auto’s en een groep enthousiaste chauffeurs staan zij klaar voor een aantal opdrachtgevers waaronder Freightline Europe in De Lier. De opdrachtgever waar deze trekker ook voor gaat rijden.

Oude Dijco kleuren

Volgens chauffeur Anne van der Giessen zijn de ‘oude Dijco’ kleuren nog steeds frisse kleuren en vertegenwoordigen ze prima onze nationale driekleur. En we moeten het toegeven, de kleuren maken de Scania G-serie een opvallende trekker. De Scania G410 is voorzien van de langere wielbasis (3.90m) en is rondom voorzien van luchtvering voor een verhoogd rijcomfort. Go in Style leverde de lichtbak met Strands Ambassador Led verstralers en de hoekschilden. Bij Las en Metaalbedrijf de Visser werden de trappetjes en het zeilenrek gemaakt en op de auto gemonteerd. Dit alles geeft de auto net een wat stoerder uiterlijk. Ook geeft een knipoog naar vroeger. Want de Jansens zijn nog van de oude stempel en zo werd er bijvoorbeeld ook gekozen voor een handgeschakelde versnellingsbak. Een van de laatste geleverd door Scania Waddinxveen. Samen met de 410 pk motor ontstond zo een hele fijne trekker.

Handgeschakeld

De Scania werd in gebruik genomen met een klein feest en voor Jeffrey Jansen is dit de start van een nieuw hoofdstuk voor de firma waarbij iedereen klaar is voor de toekomst. Wij wensen de firma P&M Jansen en chauffeur Anne veel veilige kilometers met de nieuwe aanwinst!

Tekst en foto’s: Niels van Duijvenboden
Bron: https://bigtruck.nl/nieuws/scania-g410-met-handbak-voor-p-m-jansen-rotterdam